Olyan ez az óvoda,
mint egy mese-palota
csupa dal, csupa vers
csupa játék.

Énekel itt valahány
kicsi fiú, kicsi lány.
Ha lehetne még
én is ide járnék.

Óvó néni úgy szeretne:
anyám helyett anyám lenne.
Sose sírnék, sose rínék,
egész nap csak énekelnék.

(Gazdag Erzsi: Vers az óvodáról)

A múlt…

Dunavarsányban 1947-ben alakult óvodánk, a mai helyén, a Kossuth Lajos utcában. Az épület eredetileg pékség volt. Egy csoporttal indult és csak délig fogadta a gyermekeket. Miután az épületben felszabadult egy pedagógus szolgálati lakás, az óvoda két csoportra bővült. Az ötvenes években már Nagyvarsányon is létrehoztak egy óvodai csoportot. Az évek folyamán, ahogy a település fejlődött, úgy fejlődött, bővült intézményünk is.

A jelen…

Dunavarsány dinamikusan fejlődő város. Budapest közelsége egyre kedveltebbé tette településünket az ideköltözők számára. A földből egymás után kinövő lakóparkokban fiatal, kisgyermekes családok találtak otthonra.

Jó levegőjű, fákkal, játékokkal teli udvarral várja intézményünk az ide érkező gyermekeket.

Az óvoda épületeiben 12 esztétikusan berendezett csoportszoba, és tornaszoba található.

Csoportjaink között egyaránt megtalálható a homogén és a vegyes szerkezetű összetétel is, a csoportok létszáma maximálisan 30 fő.

Az intézményünkben 25 diplomás óvodapedagógus végzi szakmai munkáját, közülük 6 szakvizsgázott pedagógus (2 fő fejlesztő pedagógus,  1 fő tehetséggondozó pedagógus), többen pedig további szakképesítéssel rendelkeznek.

A nevelést segítő alkalmazottak létszáma: 4 fő pedagógiai asszisztens, 12 fő csoportos dajka, 3 fő konyhai dolgozó és 1 fő gazdasági ügyintéző.

A szülők képviseleti fóruma a Szülői Közösség, melynek tagjait a csoportokból delegált szülők alkotják.