Október 4-én ünnepeljük az Állatok világnapját, mert ez a nap Assisi Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napja.

Az állatok világnapja egyik kiemelt ünnepünk az Úton a Zöld Óvoda felé nevelési programban. Kiemelten fontosnak tartjuk,hogy már óvodás korban formáljuk a gyerekek szemléletét a környezet- és állatvédelem terén is. Ez a jeles nap pedig kiváló alkalmat ad arra, hogy testközelből is megismerkedjünk olyan állatokkal, amelyekkel nem minden gyermek találkozott eddig. Ellátogatott hozzánk a Kanga Alapítvány, és állat simogatáson vehettek részt óvodánk csoportjai. Közelebbről megismerhették a kecskéket, nyulakat, kínai csirkéket és kakast, csüngő hasú malacokat és énekükkel még az óriás csigákat is kicsalogathatták a házukból. A simogatás mellett fontos információkat kaphattak a gyerekek ezen állatok gondozásáról, szokásaikról, meg is etethették őket.

Pályázatot hirdettünk óvodásainknak, az állatok világnapjához kapcsolódóan. Nagy örömünkre sokan készültek festménnyel, rajzzal, egyéni alkotással, minden csoportot sikerült motiválttá tenni! A résztvevő csoportok oklevéllel gazdagodtak, a legtöbb 3 munkát kiállító csoport pedig jutalomban részesült!

Reméljük, hogy ezekkel az élményekkel örömet szerezhettünk a gyermekeknek és családoknak egyaránt. Egy lépéssel ismét közelebb kerültünk ahhoz, hogy gyermekeinkből tudatos, gondoskodó gazdik legyenek majd!

„Az ember csak azt védi, amit szeret. És hogyan fejlődhetne ki bennünk jobban az állatok iránti szeretet, mint ha szárnyaink alá veszünk és gondozgatunk egy jószágot?”         

Peter Wohlleben

Csöröncsicsné Pöttendi Beáta