2022.04.20-án tartottuk óvodánkban a Föld Napját. A gyermekek délelőtt a csoportokban szervezett programokon vettek részt, ültettek. Nagyon várták már a délutáni családi rendezvényt, melyen szüleikkel vettek részt. A székhely intézményben a szülő által készített ládákba, magaságyásokba, állványokba ültethettek palántákat. Hoztak sokféle virág, eper, zöldség és gyógynövény palántát, melyet szervezett keretek között tudtak elültetni. A madárbarát kertbe is került napraforgó, málna-tő és a madarak számára kedvelt bokrok. A virágoskertbe színes virágokat ültettek a gyermekek és szülők a hagymás növények mellé. Játszhattak a mezítlábas parkban és hulladék válogató játék is várta a kicsiket.

A telephely óvodánkban délután kincskereső várta az érkező szülőket a gyermekekkel közösen. Keresgéltek a kertben és a következő gondolatot találták meg részletekben: Örüljünk a Földnek, ne gyötörjük agyon, szeressük, óvjuk, vigyázzunk rá nagyon! Ez a bölcs gondolat a nap mottójául is szolgálhat.

A gyermekek és szüleik is nagyon jól érezték magukat, lelkesen ültettek, locsoltak, játszottak és a feladatok végén jutalom Föld-karkötőt kaptak.

Köszönjük ezt a napot mindenkinek, aki segített az előkészületben és részt vett a programokon.

Weöres Sándor Óvoda dolgozói
Környezeti munkaközösség